Laadpaal aanvragen

Elektrische auto gekocht en geen eigen parkeerterrein? Vraag een openbare laadpaal aan voor bij u in de buurt.

Vraag een laadpaal aan 

Bekijk alle oplaadpunten

Aanvraagproces

U bent in het bezit van een elektrische auto, maar heeft geen eigen parkeerterrein? Dan kunt u een aanvraag indienen voor een openbare oplaadpaal in de buurt van uw woon- of werkadres. Voor het aanvragen van een oplaadpaal dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen en het aanvraagformulier volledig in te vullen. Alleen dan wordt uw aanvraag in behandeling genomen.    

Voorwaarden voor het aanvragen van een laadpaal

Om  aanspraak te kunnen maken op een oplaadpunt in de nabijheid van uw woon- of werkplek wordt een aantal voorwaarden gesteld:

  • U woont of werkt in de gemeente waarin u een laadpaal aanvraagt. 

  • U heeft geen eigen (bedrijfs)parkeerterrein.

  • Er is binnen 250 meter loopafstand geen laadpaal waar u nog gebruik van kunt maken.

  • U bezit (of heeft een aankoop/leasecontract) over een volledig elektrisch  of een plug-in hybride voertuig (vierwielig).

  • U bent in bezit van een parkeervergunning, indien de locatie waarvoor u de aanvraag indient een betaald parkeren gebied is.   

  • U rijdt minimaal 10.000 km per jaar elektrisch (dit is ongeveer 2000 kWh geladen stroom per jaar).

Uw gemeente behoudt het recht om van bovenstaande criteria af te wijken, bijvoorbeeld op grond van het algemeen belang, de technische haalbaarheid van het plaatsen van een oplaadpaal of de inzichten van de beheerder van de openbare ruimte. Let op! Het is mogelijk dat een laadpaal wordt weggehaald of verplaatst wanneer blijkt dat er minder dan 2000 kWh wordt geladen op jaarbasis.   


Aanvraagproces

ENGIE plaatst en beheert de laadpalen namens de gemeente. Alle aanvragen komen bij ENGIE binnen en worden door hen in behandeling genomen. 

Stap 1: In aanvraag

U vraagt een laadpaal aan met het online aanvraagformulier op deze website. Na het indienen van de aanvraag ontvangt u van ENGIE een bevestigingsmail. Let op! Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

Tip: U kunt gedurende het hele proces de status van uw aanvraag online op deze website volgen. Klik hiervoor op de door u aangevraagde laadpaal op de overzichtskaart

Stap 2: Goedkeuring

In opdracht van de gemeente controleert ENGIE uw aanvraag. Indien alle informatie compleet is en voldoet aan de hierboven omschreven voorwaarden, registreren zij uw gegevens. Indien uw aanvraag niet volledig is, ontvangt u hierover een bericht. 
Stap 3: Locatiebeoordeling

Op basis van uw gegevens en specifieke criteria van de gemeente, zoekt ENGIE in de directe omgeving van uw aanvraagadres naar een geschikte locatie voor de laadpaal, of koppelt uw aanvraag aan een bestaande laadpaal in de buurt. Enkele dagen na uw aanvraag adviseert ENGIE de gemeente die de locatie verder beoordeelt.    Stap 4: Voorbereiding realisatie

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, vindt na de voorbereiding (het nemen en publiceren van het verkeersbesluit en het realiseren van de netaansluiting) de uiteindelijke realisatie plaats. Dit neemt vier tot zes maanden in beslag en is afhankelijk van de capaciteit van de netbeheerder. Minimaal drie dagen voor de realisatie ontvangt u hierover een e-mail.Stap 5: In exploitatie

De laadpaal is ge├»nstalleerd, getest en klaar voor gebruik. Met uw laadpas kunt u de laadpaal gebruiken.