Auto in Duitsland kopen en importeren naar Nederland

U wilt een auto kopen in Duitsland en importeren naar Nederland? Lees verder om erachter te komen war je nou precies op moet letten!

Wanneer u een auto in Duitsland koopt en wilt importeren, moeten er verschillende stappen worden uitgevoerd. Je moet onder andere zorgen voor de noodzakelijke inspectie en declaratie van de BPM en natuurlijk is het ook mogelijk om de auto ook door ons naar Nederland te laten vervoeren. Dus je moet wel eerst je BPM berekenen.

Kosten van het kopen van een auto

De kosten variëren per voertuig en land van herkomst. Uw auto op Nederlandse kentekenplaten is mogelijk vanaf €495, -. Druk op de onderstaande knop om uw import te starten.

Een auto kopen in Duitsland met een tijdelijke kentekenplaat

Het kopen van een auto importeren naar Nederland is gebonden aan regels. Als u bijvoorbeeld een auto in Duitsland koopt en deze terug wilt rijden naar Nederland, u een Kurzzeitkennzeichen aanvragen. Op de dag van het vervoer moet er een geldig registratienummer zijn, dat kan worden teruggeleid naar de auto. De Kurzzeitkennzeichen is een Duitse kentekenplaat met verzekeringsbewijs met een geldigheidsduur van vijf dagen en is bij uitstek geschikt om de auto van Duitsland naar de Nederlandse grens te vervoeren op een legale manier. Gedurende de geldigheidsperiode van vijf dagen is de auto verzekerd onder burgerlijke aansprakelijkheid.

Bij het kopen van een auto in Duitsland u ervoor kiezen om het te laten vervoeren door vracht of de auto naar Nederland te rijden, waarvoor u dan de Kurzzeitkenzeichen gebruiken. Maar de tijdelijke kentekenplaat is alleen geldig in Duitsland. Bij het betreden van een auto in Nederland moet de auto voorzien zijn van een Nederlandse kentekenplaat. Het is mogelijk om een dagbadge aan te vragen voor de dag waarop de auto wordt geïnspecteerd door de RDW.

Het kopen van een auto in Duitsland brengt veel werk met me mee. Zorg ervoor dat je een checklist maakt, zodat je later niet in de problemen komt.