Autoruiten tinten: Hier moet je op letten

Wil jij jouw autoruiten tinten? Dan kom je er al snel achter dat er veel bij komt kijken. Om het zo goed mogelijk te doen en daarbij altijd het beste zicht te behouden. Geblindeerde ramen moeten immers niet betekenen dat het zicht geblokkeerd wordt door verkeerde materialen. Er zijn veel bedrijven die jou van goed advies kunnen voorzien, waaronder ook ProAutotint. Met het tinten van de ramen voorkom je veel ongelukken, terwijl je toch kunt genieten van de beste kwaliteit en de geblindeerde ramen. Na het lezen van onderstaande informatie bepaal je zelf of je voor het tinten gaat. 

Autoruiten tinten met een lange levensduur

Autoruiten tinten gebeurt vaak met autoruitfolie, wat hoogwaardige kwaliteit oplevert. Autoruitfolie kent een lange levensduur, waardoor je jarenlang plezier hebt van de werkzaamheden en de getinte ramen. Echter is de lange levensduur niet het belangrijkste om te hebben. Als bestuurder wil je altijd het beste zicht hebben, ongeacht het tijdstip op de dag. De folie zal daarom ook nooit een bruine gloed achterlaten, welke vaak hinderlijk kan zijn tijdens de autoritten en je bij verschillende jaargetijden veel problemen mee kunt krijgen onderweg. 

De voordelen van het tinten 

Daarbij zijn er veel voordelen te benoemen wanneer je jouw autoruiten laat tinten. De folie kan namelijk ook het zonlicht weren. Wanneer het zonlicht naar binnen schijnt, belemmert dit al gauw het zicht op de weg. Ongelukken zitten hierdoor in een klein hoekje. Na het tinten ga je merken dat het zonlicht ook het zicht op de weg niet meer belemmert tijdens het autorijden. Dit brengt automatisch ook een koelere auto met zich mee. De zon kan niet meer binnenkomen, waardoor de warmte ook buiten gehouden wordt. Bepaal daarbij zelf de kleur van jouw ruiten, zodat jouw auto weer eigen wordt. Je wilt immers dat mensen jouw auto gaan herkennen als je onderweg bent. 

Extra veiligheid na autoruiten tinten 

Er zijn daarbij ook voordelen waar je in eerste instantie niet aan gedacht had. Autoruiten tinten is er namelijk ook voor de veiligheid. Autoruitfolie kan namelijk jouw redder in nood zijn bij een auto-ongeluk. Er komen namelijk geen glassplinters jouw kant op, waardoor er ergere verwondingen voorkomen kunnen worden. Tevens is het sterk inbraakwerend. Dieven kunnen niet eenvoudig naar binnen kijken. Ook is het forceren van de ramen vrijwel onmogelijk. 

Een duurdere oplossing voor jarenlang plezier 

Autoruiten tinten is daarbij niet prijzig. Het is iets duurder dan het plaatsen van solar, maar je doet er ook veel langer mee. Hierdoor betaalt het zichzelf terug. De auto wordt in de ochtend naar de garage gebracht, waarna de specialisten voor jou aan de slag gaan. Tijdens deze dag heb je vaak een leenauto tot jouw beschikking. Je hoeft jouw auto dus niet lang kwijt te zijn en kunt ook nog overal komen. Jouw auto wordt vanaf dat moment volledig naar wens gemaakt. Zodra je jouw auto terug hebt, geniet je alleen nog maar van de voordelen van het tinten.