De nieuwste technieken van de autowereld

      Geen reacties op De nieuwste technieken van de autowereld

Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken: auto’s. Je hebt ze nodig voor om van en naar je werk te gaan, om familie, vrienden of kennissen die ver weg wonen te bezoeken, boodschappen te doen of gewoon voor de hobby. Het zijn leuke en bijzondere dingen, die vierwielers. De ontwikkelingen in autoland gaan snel en de techniek waarover auto’s beschikken gaat verder dan je op eerste oog zou denken.

Voertuigtechniek

Bedrijven als Vecore maken het mogelijk voor leasemaatschappijen, beheerders van wagenparken en autoverhuurders een uniek stukje techniek in te zetten die ontzettend handig is. Zo kun je met de software ervoor zorgen dat de voertuigen gebruikt kunnen worden zonder dat je er als eigenaar bij hoeft te zijn. De gebruikers kunnen de auto openen en sluiten met de app. Ook kunnen de gebruikers met de app een tijd reserveren. Dit is handig voor autoverhuurbedrijven en voor mensen die graag gebruik maken van een deelauto. Een deelauto is een auto die je samen met andere mensen huurt als het ware. Zo hoef je zelf geen auto aan te schaffen om toch auto te rijden.

Om de auto te kunnen openen en sluiten op afstand, is er naast software ook hardware nodig. Met de hardware in de auto kan de software zijn werk doen. Zo kun je de locatie van het voertuig achterhalen, kilometers registreren en de auto ontgrendelen en vergrendelen. Voor leasemaatschappijen en wagenparkbeheerders is het belangrijk om de juiste data te verzamelen over hun auto’s. Op deze manier kan het goed gemonitord worden.

Zelfrijdende auto’s

Een innovatieve ontwikkeling in de wereld van auto’s is dat auto’s zichzelf kunnen besturen. Zo hoeven bestuurders tegenwoordig minder zelf te rijden. Deze techniek is nog in ontwikkeling en wordt nog volop getest. Het is daarom ook nog niet zo dat bestuurders volledig moeten vertrouwen om het zelfrijdend kunnen van de auto. De techniek wordt wel steeds beter en zal over een aantal jaar ook wel betrouwbaarder zijn dan nu het geval is.

De zelfrijdende auto’s accelereren zelf, remmen waar nodig en houden gepaste afstand tot medeweggebruikers. Dit wordt mogelijk gemaakt door alle aanwezige sensoren en camera’s die detecteren wanneer een auto voor hen rijdt en remt. Ook worden borden gelezen hiermee. Al met al een bijzonder stukje techniek.