Duurzaam, veilig en vertrouwd leasen

Het leasen van elektrische auto’s wint snel aan populariteit. Elektrisch rijden biedt u immers tal van voordelen zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Het aanbod van elektrische auto’s wordt nog steeds uitgebreid en van bijna alle merken zijn inmiddels wel elektrische modellen te vinden. De kans dat u uw elektrische droomauto vindt is heel groot. We leggen u graag de voordelen van een elektrische leaseauto uit.

Vast bedrag per maand

Elektrische auto’s zijn nog steeds stevig aan de prijs. Wanneer u besluit een elektrische auto te gaan leasen in plaats van te kopen rijdt u voor een vast bedrag per maand. Dit maandbedrag wordt bepaald door enkele factoren.

  • De nieuwprijs van de auto
  • Het aantal te rijden kilometers per jaar
  • De duur van het leasecontract

Naast een vast maandbedrag betaalt u enkel nog de kosten voor het opladen. Bovendien hoeft u niet in één keer een groot bedrag uit te geven om de auto te kopen. Kosten voor verzekering, onderhoud en keuringen zijn al verrekend in het maandbedrag. Zo komt u in de garage nooit meer voor een onaangename verrassing te staan wanneer er onderhoud is gepleegd aan uw auto. Elektrische auto’s vragen sowieso al veel minder onderhoud dan benzineauto’s.

Geen wegenbelasting en BPM

Wanneer u kiest voor een elektrische auto leasen betaalt u geen wegenbelasting en BPM tot in elk geval 2025. Deze subsidie wordt verstrekt de overheid omdat zij het zeer belangrijk vinden dat er zoveel mogelijk elektrisch gereden gaat worden ten voordele van het milieu. Leasecontracten worden veelal afgesloten voor 60 maanden (5 jaar). Na deze tijd kunt u de auto inleveren bij de leasemaatschappij.  

Voordelen bij zakelijk leasen

Wanneer u kiest voor een zakelijk leasecontract doet u een investering zonder veel liquiditeitsverlies. Hierdoor kunt u uw vermogen investeren in uitbreiding van uw bedrijf. Bovendien is de rente van financial lease fiscaal verrekenbaar. Steeds vaker worden ook bedrijfswagens als bestelbussen geleased in plaats van gekocht. Wanneer u meer dan 500 kilometer privé rijdt met de auto betaalt u wel een bijtelling. In 2021 bedraagt de bijtelling 12% bij een elektrische auto tot € 40.000. In 2022 wordt de bijtelling verhoogd naar 16%. Even ter vergelijking. Wanneer u een brandstofauto leaset zou de bijtelling dit jaar maar liefst 22% zijn. Dat is dus een aanmerkelijk verschil in uw voordeel. 

Leaseauto’s vergelijken

Niet elke leasemaatschappij biedt auto’s aan voor dezelfde prijs. Het vergelijken van de verschillende tarieven kan best lastig zijn. Online vindt u vergelijkingssites waar u alle merken, modellen en leaseprijzen goed kunt vergelijken. Belangrijk is ook dat u goed op de hoogte bent van de voorwaarden van het leasecontract. Hoe is het geregeld wanneer u uw baan verliest of door een ander feit uw leaseauto niet langer kunt betalen. Ook de soort verzekering van de auto kan invloed hebben op het maandbedrag van de elektrische auto. Leaseauto’s met elkaar vergelijken is dus zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *