Elektrische auto opladen? Deze 3 tips komen van pas!

Steeds meer Nederlanders vervangen hun brandstofauto door een elektrische auto. Een goede ontwikkeling, want elektrische rijden is een stuk beter voor het milieu. Je rijdt immers op stroom en niet langer op benzine of diesel. Als je met een elektrische auto op pad wilt, moet je ervoor zorgen dat de accu voldoende is opgeladen. In deze tekst zetten wij 3 tips op een rijtje die van pas komen bij het opladen van jouw elektrische auto.

1. Kies voor een extra lange oplaadkabel
Ben je veel onderweg met jouw elektrische auto? Dan is de kans aanwezig dat je de accu meerdere malen per dag op moet laden. Gelukkig is dit in Nederland geen al te groot probleem. Ons land telt namelijk behoorlijk wat openbare laadpalen. Om jouw auto onderweg op te laden, heb je een kabel nodig. Deze sluit je enerzijds aan op de laadpaal en anderzijds op jouw auto. Als je een elektrische auto koopt, zit hier eigenlijk altijd een kabel bij. Hierdoor hoef je niet zelf op zoek naar de juiste kabel om de accu van jouw auto op te laden.

Heb je de mogelijkheid om voor een extra lange oplaadkabel te kiezen bij de aankoop van een elektrische auto? Dan raden wij je aan dit te doen. Helaas ziet lang niet iedereen het nut in van een extra lange kabel. Toch heb je deze extra lengte vaker nodig dan je denkt. Het kan namelijk voorkomen dat er een andere auto tussen jou en de laadpaal geparkeerd staat. Met een standaard oplaadkabel kun je de afstand tussen jouw auto en de paal mogelijk niet overbruggen. Als je een extra lange kabel koopt, is dit vaak geen probleem.

2. Laat thuis en laadpaal installeren
Doordat steeds meer mensen elektrisch rijden, is er niet altijd een openbare laadpaal beschikbaar. Dit kan voor problemen zorgen, want met een lege accu kun jij jouw weg namelijk niet vervolgen. Wil je voorkomen dat je met een lege accu komt te staan? Dan kun je zelf een laadpaal kopen. Als je deze bij jouw woning installeert, weet je zeker dat je jouw elektrische auto altijd op kunt laden. Omdat het om een particuliere laadpaal gaat, mogen anderen hier geen gebruik van maken.

3. Leg zonnepanelen op jouw dak
Wat kost elektrisch laden? Deze vraag stellen veel mensen voordat zij een particuliere laadpaal laten installeren. De kosten zijn afhankelijk van de prijs die jouw energieleverancier hanteert. Vind je het duur om jouw elektrische auto op te laden? Leg dan zonnepanelen op jouw dak. Dit is een flinke investering, maar op de lange termijn verdien je dit terug. Als je elektrisch rijdt raden wij jou zeker aan zonnepanelen op jouw dak te leggen. Je wekt dan immers zelf de stroom op om jouw elektrische auto op te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *