Extra’s waardoor jij fijner de weg op gaat.

Na het behalen van je rijbewijs kan je waarschijnlijk niet wachten om met je auto op stap te gaan. Je hebt immers flink wat tijd, geld en energie gespendeerd aan het behalen hiervan en nu wordt het tijd om van de vrijheid die een auto je biedt te gaan genieten. Als het goed is heeft je instructeur je hier ook al goed op voorbereid. Zo ben je op de hoogte dat je niet onverzekerd de weg op mag gaan en is het ook belangrijk dat je auto wordt gecontroleerd op veiligheid door middel van een APK keuring. Maar daarnaast zijn er ook tal van dingen die niet verplicht zijn die je kunt doen om jouw rijplezier te verhogen. In dit artikel zetten we er een aantal voor je neer.

Winterbanden

Hoewel je banden alleen voldoende profiel over hoeven hebben om de weg op te gaan kunnen je banden wel degelijk van invloed zijn op je rijbeleving. Zo vragen koude, natte of zelfs bevroren wegen veel meer van je banden om genoeg grip te hebben dan je op waarschijnlijk op je zomerbanden hebt. Wissel daarom 2x per jaar van zomer naar winterbanden en weer terug om zo altijd zo goed mogelijk voorbereid op stap te gaan.

Tankkaart

Tankkaarten zijn handig om mee te betalen aan de pomp. Omdat je je reiskosten voor de belasting of je baas vaak apart moet opvoeren kan het handig zijn deze met een aparte kaart te betalen om zo het overzicht te bewaren. Daarnaast komt bijvoorbeeld de maes tankkaart met verschillende voordelen zoals korting op brandstof welke het aantrekkelijk maken om deze aan te schaffen. Bovendien zijn ze in veel gevallen ook gratis aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *