Hoe moet u een laadpaal installeren?

      Geen reacties op Hoe moet u een laadpaal installeren?

Tegenwoordig stappen veel mensen over op elektrisch rijden, waaronder u waarschijnlijk, anders zou u dit nu niet lezen. U kunt natuurlijk ook een laadpaal willen installeren voor een bekende maar ik ga er vanuit dat u zelf op het punt staat de eigen laadpaal thuis te installeren. Dit blijkt nog lastig te zijn. Bestelt u een laadpaal bij Engie? Dan kunt u ervoor kiezen om een professional voor u de laadpaal te laten installeren. Zelf de laadpaal installeren? Klik dan hier voor meer informatie. 

Ondertussen heb ik hier voor u vast een stappenplan om een laadpaal bij u thuis te installeren: 

  1. Check de meterkast voor het elektriciteitsvermogen, kijk hiervoor welke fasenaansluiting u heeft in uw meterkast (1-fase of 3-fase). Dit heeft invloed op het laadvermogen. 
  2. Bedenk een locatie voor uw laadpaal. Dit is zowel handig voor een eventuele vergunning (als het op gemeentelijke grond is, op eigen grond heeft u hier geen vergunning voor nodig) als voor de kabellengte (de auto moet natuurlijk wel bij de paal kunnen, anders heeft u een langere kabel nodig). 
  3. Ook is het aan te raden om te kijken naar verschillende laadpalen en wat ze allemaal kunnen. Verschillende laadpalen komen natuurlijk met verschillende functies en het kan nog verschillen per auto wat voor functies u er graag bij heeft.  

Uiteraard komen er instructieboekjes bij het kopen van een laadpaal om ze zelf te kunnen installeren. Ik raad wel aan de laadpaal te laten installeren door een professional maar mocht u het zelf willen doen dan staan er ook veel tips online. Succes! 

Bron: https://www.engie.nl/