Laad je elektrische scooter: Hoe werken de verschillende batterijen?

Zodra je besluit een elektrische scooter te kopen, is een van de eerste vragen die bij je opkomt ‘Hoe lang duurt het om een ​​elektrische scooter op te laden’. Sommige elektrische scooters hebben slechts 2-4 uur nodig om volledig op te laden, terwijl andere 7-12 uur nodig hebben. Het hangt allemaal af van het type batterij dat hier zo in meer detail zal worden besproken.

Deze batterijen hebben een bepaald verwachte levensduur. Ze op de juiste manier opladen helpt om het meeste te halen uit hun levensduur. Laten we daarom eerst de belangrijkste vraag in meer detail beantwoorden.

Hoe lang heb je nodig om een ​​elektrische scooter op te laden?

Dit hangt volledig af van het type batterij waarmee jouw elektrische scooter is geleverd. Hoewel sommige batterijen tot 12 uur nodig hebben, zijn er andere soorten batterijen die 2 tot 4 uur nodig hebben. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten batterijen die elektrische scooters gebruiken:

Lithium-ion batterijen:

Ze laden sneller op en kunnen op elk moment worden opgeladen, zonder hun levensduur te schaden. Dit zijn de meest voorkomende soorten batterijen die op moderne elektrische scooters worden aangetroffen. Het beste is dat ze licht van gewicht zijn en binnen 2-4 uur tot hun maximale capaciteit kunnen worden opgeladen.

Loodzuur batterijen:

Dit zijn een van de oudste soorten batterijen en produceren een grotere hoeveelheid stroom. Ze laden echter langzaam op en het kan tot 12 uur duren voordat ze volledig zijn opgeladen.

NiCad-batterijen:

Deze batterijen moeten volledig worden leeggemaakt voordat ze kunnen worden opgeladen, waardoor het langer duurt voordat ze volledig zijn opgeladen.

Bij de meeste van deze elektrische scooters kan de batterij worden verwijderd en afzonderlijk worden opgeladen, waardoor het gemakkelijker is om ze thuis of op kantoor op te laden, terwijl sommige niet afneembaar zijn, aangezien typische elektrische scooters overal mee naartoe kunnen worden genomen, dus opladen wordt superhandig, maakt niet uit waar je bent.

Tot slot

Zorg ervoor dat je jouw elektrische scooter na elke rit oplaadt, ongeacht of het indicatielampje bijna leeg is of niet. Als je net terug bent van een lange rit op de e-scooter, wacht dan even voordat je begint met het opladen van de batterij. Ik zou aanraden om 10 tot 15 minuten te wachten om de batterij te laten afkoelen. Dit om oververhitting van de batterij en een kortere levensduur te voorkomen. Lees je dus vooral goed in voordat je een scooter gaat kopen. Dan weet je precies wat jouw model nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *