Occasion of toch nieuw?

Het besluit om een nieuwe auto te kopen kan toch best een grote stap zijn. Het is namelijk niet een bedrag wat je zomaar tevoorschijn tovert. Vaak heb je er toch wel een tijd over kunnen doen om uiteindelijk genoeg bij elkaar te hebben om een auto te kopen. Maar, kies je dan voor een compleet nieuwe auto of ga je voor een occasion, een tweedehandsauto? Misschien dat dit je helpt om een keuze te maken tussen een van de twee en weet je daarna waarvoor je wilt kiezen.

Een occasion

Laten we beginnen met het wat meer uitpluizen van een occasion. Zoals je hiervoor al hebt gelezen, is een occasion een andere benaming voor een tweedehandsauto. Het is best voor de handliggend dat deze auto’s dus goedkoper zijn dan een gloednieuwe auto, hier heb je dan ook al je eerste voordeel. Van occasions is er een groot aanbod te vinden op het internet, denk bijvoorbeeld aan occasions Goes. Wat je al nadeel kunt zien van een tweedehandsauto, is dat die tweedehands is. De auto is dus gebruikt, waardoor de kans aanwezig is dat het aan de auto te zien is. Ook is de staat van de auto minder goed dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Dit is hartstikke normaal, want de auto is al gebruikt, dus is het logisch dat de auto niet spiksplinternieuw oogt. Het kan ook wel wat hebben dat de auto op bepaalde gebieden gebruikssporen heeft, het kan bijvoorbeeld je stijl zijn. Pas wel op dat de auto nog met normaal over straat moet kunnen rijden en dus nog wel veilig genoeg is. 

Of toch een nieuwe auto

Een nieuwe auto is gewoon weg een nieuwe auto, hier kan niet veel mis aan gaan, maar daar betaal je dan ook gewoon een hogere prijs voor. Je hebt zelf de keuze uit de auto, aangezien je voor nieuw kiest en de keuze dus extreem reuze is. Spelen kosten voor jou geen grote rol, dan lijkt het aanschaffen van een nieuwe auto het meest voor de handliggend, maar er zijn ook genoeg occasions te vinden voor een prima prijs die nog hartstikke goed gebruikt kunnen worden. 

Maak de keuze voor jezelf

Er zijn dus genoeg tweedehandsauto’s die nog prima zijn om in te rijden en waar amper aan te zien is dat die tweedehands is. Waarom zou je super veel geld uitgeven, terwijl je er helemaal niet veel waarde aan hecht? Daarom is het belangrijk dat je de keuze voor jezelf maakt. Hecht je er wel veel waarde aan? Kies dan gewoon voor wat jij belangrijk vindt. Maakt het je echter niet uit? Een tweedehandsauto kan dan de keuze voor jou zijn. Autobedrijf Goes heeft een groot aanbod aan occasions, dus wie weet zit er wel iets voor jou tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *