Oud ijzer is een goudmijn!

Als je langs de ijzerboer gaat zal je het al wel gemerkt hebben, de prijzen voor aluminium en oud ijzer zijn enorm hoog. Het is dus echt de moeite om even om je heen te kijken of je ergens nog oud ijzer kan vinden. Niet alleen verdien je er een leuk zakcentje aan, je helpt ook nog eens de planeet.

De ijzerprijs is de afgelopen jaren gestegen naar zo’n 28 cent, een paar jaar terug was dit nog 15 cent. Oude computers, kabels, ijzer en ander elektronisch afval leveren recyclingbedrijven meer op maar de consument ook.

Vandaag de dag is er een grote vraag naar grondstoffen. Hout en andere bouwmaterialen zijn duurder geworden door onder andere de coronacrisis. Veel mensen besloten namelijk te gaan verbouwen hierdoor werden materialen moeilijker te verkrijgen. Dit is een klap voor de bouw maar oud ijzer recyclingbedrijven kunnen hun geluk niet op. Vooral de materialen koper, aluminium, staal en ijzer zijn flink gestegen in prijs.

Veel mensen bewaren oud ijzer onbewust in schuren of tuinen, zonde want hier kan aan verdiend worden. Alles kan worden langsgebracht, van oude fietsen tot oude sloten!

Het ijzer wordt in recyclingbedrijven gefilterd door een grote kraan. Hier wordt alles onder verdeeld in verschillende bakken. Zo heb je betonblok bakken, snoeren en kabels bakken, onderdelen bakken, ijzer bakken en autowrakken.

Zoek dus snel je schuurtje uit en scheur langs de dichtstbijzijnde schroothoop! Oud ijzer verzamelen is goed voor de planeet, goed voor je schuur en goed voor je portemonnee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *