Tips om je auto zelf te onderhouden

      Geen reacties op Tips om je auto zelf te onderhouden

Een reparatie aan je auto is soms niet te voorkomen, maar je auto zal minder vaak naar de garage moeten als je deze zelf zo goed mogelijk probeert te onderhouden. In dit artikel vind je een aantal tips waarmee je je auto zelf goed kunt onderhouden en ook waar je allemaal op kunt letten om je auto wat langer mee te laten gaan.

Houd je oliepeil in de gaten

Niet iedereen is hiervan op de hoogte, maar het is erg belangrijk dat je je olie regelmatig controleert. Zorg ervoor dat je motor afgekoeld is en dat je auto op een vlakke ondergrond staat. Check vervolgens het oliepeil en vul de olie bij indien nodig. Bij een APK keuring in vakgarages wordt de olie ook gecontroleerd en daarnaast kunnen de kosten behoorlijk oplopen als er schade aan je auto ontstaat door een te laag (of juist een te hoog!) oliepeil.

Denk aan de APK keuring

De APK keuring is een verplichte controle van je auto, waarbij er wordt bepaald of de auto nog wel de weg op mag. Zorg dat je de APK op tijd uit laat voeren. Meestal dient deze keuring één keer per jaar plaats te vinden, in sommige gevallen één keer in de twee jaar. Wanneer je auto namelijk schade oploopt terwijl deze niet APK gekeurd is, kan het zo zijn dat de autoverzekering dit niet vergoedt. 

Laat sterretjes niet uit de hand lopen

Het kan gebeuren dat er op een gegeven moment een sterretje ontstaat in je ruit, bijvoorbeeld doordat er een steentje hard tegenaan is gekomen. Probeer zo’n sterretje zo snel mogelijk te laten repareren, voordat deze nog groter wordt. Vaak wordt dit gewoon vergoed door de verzekering en de kans bestaat ook dat je ruit (nog verder) barst als je het sterretje laat zitten.