Tips wanneer je een auto huurt

In dit artikel vind je 5 tips waarmee je rekening kan houden als je een auto wilt huren.

BRANDSTOFKOSTEN

De meeste autoverhuurders zullen je voorzien van een volledige brandstoftank wanneer je de auto ophaalt en verwachten dat je het met een volle tank terug brengt. En als ze ‘vol’ bedoelen, menen ze het echt. Verschillende autoverhuurbedrijven bieden je nu de kans om vooraf akkoord te gaan met het ‘gemak’ van de mogelijkheid om de tank op elk niveau terug te brengen en ze zullen je een ‘eerlijk’ tarief in rekening brengen om het te vullen. We raden deze optie niet aan, omdat de prijs per liter / gallon altijd aanzienlijk hoger is dan wat je bij het dichtstbijzijnde tankstation vindt (en niet eentje die 10 mijl verderop ligt…)

REINIGING

Sommige verhuurbedrijven vragen van je dat je de auto schoon terug brengt. Het is echter de moeite waard om te weten dat de meeste bedrijven dit niet in rekening zullen brengen en dat autoreiniging meestal is inbegrepen in de huurkosten (geef het nooit terug in een volledige staat). 

LATE RETOURKOSTEN 

Als je de auto vervroegd terug wilt brengen dan is dit zonder extra betaling – maar het retourneren van de auto na de afgesproken tijdslot zal meestal resulteren in een vergoeding. Ons advies is om de auto altijd 2,5 uur voor de vlucht terug te sturen.

GRENSOVERGANG

De meeste autoverhuurbedrijven staan je niet toe om met het voertuig naar andere landen over te steken en je zult dit van tevoren moeten aangeven als je het wel wilt doen. Dit kan wel de kosten van de boeking aanzienlijk verhogen.

RITTENREGISTRATIE

Een aantal verhuurbedrijven laten je betalen voor elke kilometer die je rijdt in plaats van de tijd dat je de auto hebt. Dit is iets om op te letten, voor kleine tochten kan dit goedkoper uitvallen, maar voor lange roadtrips is dit geen aanrader. Een rittenregistratie systeem zoals www.europetrack.eu houdt bij hoeveel kilometers je maakt. Ga naar https://www.europetrack.eu/ voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *