Varkensrug beton voor een betere veiligheid op parkeerplaatsen

varkensrug beton parkeerplaatsen

Varkensrug van beton is een ovaal vormige betonnen afscheiding wat je vaak tegenkomt in het straatbeeld. Ze zorgen namelijk voor de veiligheid en voor meer duidelijkheid vooral op plekken als parkeerplaatsen of werkverkeer. Bij parkeerplaatsen staan ze vaak tussen 2 vakken in om aanrijdingen of dubbel parkeren te voorkomen. Ook zijn ze erg handig om de wegen tussen de parkeerplaatsen in duidelijk aan te geven, vaak omdat er verwarring ontstaat door alle lijnen van de parkeervakken zelf. 

Varkensruggen bij werkzaamheden aan de weg

Ook bij werkzaamheden aan de weg worden de varkensruggen vaak gebruikt, vooral bij omleiding of veranderen van de weg kan dit tijdelijk een goede oplossing zijn. Het is zichtbaar en het is voelbaar als je buiten de lijnen komt dan dat mag. 

De ruggen zijn er in meerder kleuren om verschillende redenen. De felle kleuren zijn goed zichtbaar in het donker, als je bijvoorbeeld een discotheek bezit en je wilt de varkensruggen aanschaffen zijn de felle kleuren de beste optie omdat er vaak in het donker gebruikt van wordt gemaakt. De overige kleuren kunnen worden gebruikt als je een sportvereniging of bedrijf bezit en je de kleuren van je logo wilt laten terugkomen op de varkensruggen. 

De ligging van de varkensrug van beton

De varkensrug van beton is voor de infrastructuur een belangrijk onderdeel. Het is daarom niet aan te raden om op eigen initiatief de varkensruggen te plaatsen op het terrein van de gemeente. Je kan hierdoor onbedoeld de infrastructuur veranderen. Dit kan weer leiden tot ongelukken of andere gevaarlijke situaties. Overleg daarom altijd goed met de gemeente over het plaatsen van de varkensruggen.

Verder worden de varkensruggen gebruikt om bijvoorbeeld ramkraken te voorkomen. Door het oersterke beton moet je een voertuig bezitten die tegen een flinke stoot kan, zelf dan is het nog bijna onmogelijk om er overheen te rijden. Door de stijlen randen en het zware beton rijdt je je vast aan de varkensruggen. Ideaal dus om te plaatsen voor bedrijfspanden om de kraken te voorkomen, of om het ze moeilijker te maken.