Wat zijn de kosten bij het importeren van een auto?

Een auto importeren is een goed alternatief voor het zoeken naar een nieuwe auto. Je bent niet langer beperkt naar de Nederlandse markt. Duitsland bijvoorbeeld is een populaire vindplaats. Vaak is het importeren van een auto ook goedkoper. Het belangrijkste bij het importeren uit het buitenland is de BPM-aangifte. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Deze aangifte moet je zelf indienen. De kosten van een auto bij het importeren zijn heel verschillend. In deze blog hebben wij enkele dingen opgeteld die je in het oog moet houden bij het importeren van je auto.

Het keuringsrapport

Voordat je een auto koopt, kun je deze laten keuren. Zo kun je zien of het technisch in orde is. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Veel mensen slaan het keuringsrapport over en moeten dan veel betalen omdat hun auto onverwachte schade heeft. Zo wordt de slijtage van de remmen en banden zoals de motor gecontroleerd. Voor een keuringsrapport betaal je ongeveer 300 Euro, volgens ons een goede investering.

BTW

Vaak moet je na je aankoop nog een aanslag voor de BTW van de Belastingdienst betalen.  Deze aanslag te voorkomen. Dit doe je door te kijken dat het auto dat je koopt een BTW-auto is. Betaal je zo een auto, dan moet je in Nederland niet nog eens BTW betalen.

Verder zijn er nog enkele punten waar je rekening mee moet houden. Op www.automotiveimport.nl kun je hier meer over lezen. Zij kunnen je ook helpen bij bijvoorbeeld de berekening van de BPM.